Pompoen notenburger

Je maakt het klaar in: 20 minuten + 35 minuten oventijd + 20 minuten wachttijd + 10 minuten baktijd

Dit heb je nodig voor: 4 burgers

  • 375 gr pompoen in blokjes gesneden (mag met schil)
  • 150 gr noten en of zaden ( pompoenpitten, zonnebloempitten, walnoten, hazelnoten)
  • 1 el gerookte paprikapoeder
  • 1 el tijm
  • 1 ei
  • 2 el havermout
  • olijfolie
  • zout en peper

4 volkoren bolletjes en voor de garnering augurken, ketchup, rucola of sla.

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was en snijd de pompoen doormidden; verwijder de zaden en snijd ze in kleine blokjes. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal en giet er 2 el olijfolie overheen met wat peper, zout, paprikapoeder en tijm. Rooster het 20 minuten in de oven.

Maal de helft van de noten en zaden fijn in de keukenmachine en hak de andere helft grof.

Haal de pompoen uit de oven en voeg het notenmengsel toe en eventueel nog wat olijfolie. Schep het goed om en bak het nog 15 minuten.

Haal het pompoen notenmengsel uit de oven en doe het over in een kom.

Laat het iets afkoelen, prak het met een vork en schep het ei en de havermout erdoor.

Kneed het als deeg en maak er 4 ballen van, druk ze iets plat. Laat ze 20 minuten opstijven in de koelkast.

Verhit een scheut olie in de koekenpan en bak ze 4 minuten aan elke kant.

Serveer de burgers met plakjes augurk, ketchup, eventueel rucola of sla op een volkoren bolletje.