Je maakt het klaar in: 30 minuten
Dit heb je nodig voor: 2 personen. Zonder rijst kan het als bijgerecht.
- struik andijvie van ongeveer 400 gr
- 250 gr champignons
- 1 ui
- 3 sinaasappels
- 200 gr rijst
- 1 el Italiaanse kruiden
- 3 el olijfolie om in te bakken
- peper en zout naar smaak
Zo maak je het:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat dit afkoelen.
Pel en snipper de ui. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de Italiaanse kruiden, peper en zout op een laag vuur.
Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Pers twee sinaasappels uit.
Draai het vuur hoog onder de pan met ui en voeg de champignons toe. Bak ze een paar minuten onder voortdurend omscheppen. Blus nu af met de sinaasappelsap, roer nog even om en laat het afkoelen. Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.
Spoel de andijvie schoon en snijd ze in ragfijne reepjes. Was het eventueel nog een keer in een bak water. Laat de andijvie uitlekken of draai het droog in een slacentrifuge.
Doe de andijvie samen met de rijst in een slakom; meng het goed door elkaar en verdeel het champignonmengsel erover.
Garneer de salade met plakjes sinaasappel.