Hartige rode bieten taart


Je maakt het klaar in: 30minuten en 45 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 4 personen

Springvorm van 24 cm doorsnee

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 500 gr gare rode bieten
  • 1 ui
  • 100 gr halfdroge worst of eventueel spekjes
  • 200 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 1 el zonnebloempitten of eventueel ongebrande noten
  • 1 thl gedoogde tijm
  • 1/2 thl chilivlokken
  • paar takjes peterselie
  • olie om in te bakken

Zo maak je het:

Bekleed de springvorm met bladerdeeg.

Snipper de ui en snijd de worst in plakjes.

Verwarm een klein scheutje olie in de pan en fruit eerst de ui met tijm en chilivlokken en bak hierna de worst een beetje aan.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de rode biet in blokjes.

Klop de eieren met de room goed door elkaar. Voeg bieten, zonnebloempitten en uienmengsel toe. Roer alles door elkaar en doe het in de springvorm.

Bak de taart gaar in 45 minuten