Pizzabodem

Naamloze afbeelding

Je maakt het klaar in: 60 minuten +  20 minuten oventijd

Dit heb je nodig voor: 4 personen

  • 300 gr speltmeel
  • 200 gr bloem
  • 1 zakje gist (7 gr)
  • 1 thl zout (afgestreken)
  • 250 ml water (lauw/warm)
  • 2 el olijfolie
  • 1 blikje tomaten puree (140 gr)
  • 1 thl oregano
  • 1/2 thl paprikapoeder
  • 1 thl gedroogde tijm, of 1 el verse tijmblaadjes

Zo maak je het:

Voeg de droge ingrediënten bij elkaar en roer dit goed. Doe het water en de olijfolie erbij en kneed het tot deeg.

Mocht het deeg plakkerig zijn doe er dan 1 el. bloem bij.Leg de deegbal in een met olie ingevette kom en leg er een natte theedoek over.Laat het een half uur rusten op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 240 graden. (wij hebben goede ervaring met het bakken van een pizza in een oven ingesteld op hetelucht en onderwarmte).

Rol het deeg uit, bestrijk het met tomaten puree, bestrooi het met tijm en oregano. 

U kunt de pizza bedekken met bv. champignons, paprika, courgette, tomaat, bosui, vis, salami en bestrooien met parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *