Runderbouillon

Runderbouillon

Je maakt het klaar in: 20 minuten + 6 á 10 uur trektijd

Dit heb je nodig voor 3 liter:

  • 3 l water
  • 2 uien
  • 1/2 prei
  • 1 schijf knolselderij en/of 2 stengels bleekselderij
  • 1/2 bos peterselie
  • 1/2 winterpeen
  • 4 blaadjes laurier
  • 1 thl tijm, droog of vers
  • 4 kruidnagels
  • 1/4 rode peper of 10 peperkorrels
  • 1 stukje foelie
  • 18 gr zout
  • 1 runderschenkel of 2 mergpijpjes

Zo maak je het:

Zet de schenkel met het zout in koud water op. Als het kookt schuim het dan af.

Voeg de groenten en kruiden toe en breng het opnieuw tegen de kook.

Laat de bouillon minimaal 6 uur (liefst nog langer, 8 of 10 uur) trekken op een zo laag mogelijk vuur zodat de bouillon niet kookt.

Schep de bouillon in een met een natte theedoek bekleedde zeef. Het vlees kan evt. in de soep of ragout. De groenten kunnen weg, deze zijn smakeloos. Het vlees kan in de soep of eventueel in de ragout.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *