Erwtensoep

SONY DSC

Je maakt het klaar in: 30 minuten + 1.1/2 uur suddertijd + 8 uur inweek tijd voor de erwten

Dit heb je nodig voor : 4 personen

Zo maak je het:

  • 250 gr droge groene erwten
  • 250 gr spliterwten
  • 3 uien, gesnipperd
  • 1 prei, middelgroot in ringen gesneden
  • 1/2 knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 1/2 winterpeen
  • 1 bosje peterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 thl kruidnagelpoeder en kurkuma
  • 8 gr zout
  • 2 thl groentebouillonpoeder (biologisch)
  • 1/5 ltr water
  • witte peper naar smaak

Bereidingswijze:

Spoel de groene erwten schoon in een zeef en laat ze gedurende 8 uur in 1.5 l. koud water weken.

Zet een pan met een dikke bodem op het vuur en verwarm de olijfolie. Fruit hierin voorzichtig de uien glazig met het kruidnagelpoeder, zout, peper en de kurkuma. De uien mogen niet bruin worden.

Schenk hierbij het water en doe alle groentes en de afgespoelde spliterwten erbij. Breng dit aan de kook met de bouillonpoeder en laat het ongeveer 1 tot 1.1/2 uur sudderen. Roer het af en toe nog een keertje door.

Breng de erwtensoep op smaak met eventueel nog wat peper of zout.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *